Jadłospis - Hanulin

od 20.01. do 31.01.2020

 

DNI TYGODNIA

ŚNIADANIE

ll śniadanie

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 20.01

 

Chleb zwykły 35g.masło 10g. serek almette z ziołami 20g. ogórek 20g herbata z cytryną 200g.

Alergeny

1,7

Gruszka 20g.

Zupa fasolowa z kiełbasą ,ziemniakami na kości wędzonej 250g.

racuchy z jabłkiem 150g. woda z cytryną 200g.

Bułka 30g, masło10g, herbata miętowa 200g

7,

 

WTOREK 21.01

Pieczywo mieszane 35g,masło 10g, pasztet drobiowy 20g. ogórek kiszony 10g, herbata z miodem 200g

Alergeny

1,7,

Jabłko 20g.

Rosół z makaronem na porcji drobiowej 250g.

kluski parowane z sosem truskawkowym 150g, sok jabłkowy 200g

1,7,9,

 

Koktajl bananowy 100g.

Paluszki słone 20g.

7,

 

ŚRODA 22.01

 

Chleb zwykły 35g, masło 10g, ogonówka 20g, sałata 10g. pomidor 20g herbata z cytryną lub mleko 200g.

Alergeny

1,7,

 

 

Banan 20g.

Zupa jarzynowa z ziemniakami na kości wieprzowej 200g pulpety w sosie pomidorowym 50g, ziemniaki puree 150g. herbata owocowa 200g.

1,3,7,9

 

 

Ciasto salceson 20g. wyrób własny Herbata melisa 200g.

1,3,

 

CZWARTEK 23.01

Bułka kanapkowa 35g, masło 10g, dżem nisko słodzony 20g. kawa Inka z mlekiem 200g.

Alergeny

1,7,

 

Pomarańcza 20g

Rosół z ryżem na porcji drobiowej 250g, bitki wieprzowe duszone50g,

kasza jęczmienna150g. buraczki gotowane 50g, sok jabłkowy 200g

1,7,9,

 

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem 150g

1,7,

 

PIĄTEK 24.01

Pieczywo mieszane 35g. Masło 10g, tuńczyk 10g. papryka 10g herbata miętowa 200g.

Alergeny

1,4,7,

 

Winogrono 20g.

Zupa brokułowa z ziemniakami na kości wieprzowej 250g jajka gotowane 20g, sos śmietankowy 50g ziemniaki 150g. surówka z białej kapusty 50g, sok Kubuś 200g.

1,3,7,9,

 

Wafelki kakaowe 30g. banan 20g. herbata owocowa 200g.

1,7

 

PONIEDZIAŁEK 27.01

 

Chleb 35g.masło 10g. ser żółty 20g, pomidor 10g, herbata z miodem 200g

Alergeny

1,7,

 

Jabłko 20g.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na kości wieprzowej 250g.

naleśniki z marmoladą 150g. sok porzeczkowy 200g.

1,3,7,9

 

Rogal 20g,masło 10g,

Herbata owocowa 200g.

1,7

WTOREK 28.01

Pieczywo mieszane 35g, masło 10g, pasta z twarożka z ogórkiem 20g. herbata miętowa 200g.

Alergeny

1,4,7,

 

Gruszka 20g

Rosół z kaszką manną na porcji drobiowej 250g, makaron świderki z mięsem  mielonym w sosie śmietankowym z natką pietruszki 150g sok Kubuś 200g.

1,3,7,9,

Galaretka owocowa ze śmietaną 100g,

,7

 

ŚRODA 29.01

Chleb zw. 35g,masło 10g, parówka 20g, pomidor 10g. herbata z cytryną 200g.

Alergeny

1,7,

 

 

Mandarynka 20g

Zupa pomidorowa z ryżem na kości wieprzowej 250g, karkówka smażona 50g kasza jęczmienna 150g surówka z ogórka kiszonego 50g, sok Kubuś 200g

1,3,9,

 

Kaszka na mleku z sokiem malinowym 150g.

1,7,

 

CZWARTEK 30.01

 

Bułka kanapkowa 35g, masło 10g, płatki owsiane na mleku 200 g kawa z mlekiem 200g.

Alergeny

1,7,

 

Banan 20g,

Rosół z makaronem na porcji drobiowej 250g kurczak gotowany z sosem śmietankowo 50g ryż biały 150g, surówka z czerwonej kapusty 50g, herbata miętowa 200g.

1,7,9,

Babka „ Zebra ” 20g. wyrób własny Herbata melisa 200g.

1,3,7,

PIĄTEK 31.01

Pieczywo mieszane 35g, masło 10g, pasta jajeczna 20g., herbata z cytryną lub mleko 200g.

Alergeny

1,3,7,

Marchew 20g

Zupa ogórkowa z ziemniakami kości wieprzowej 250g, ziemniaki puree 150g, ryba w panierowana 50g, surówka z kapusty pekińskiej ,marchewki I pory 50g.sok jabłkowo - wiśniowy 200g.

1,3,4,7,9

Chrupki kukurydziane 20g. Jogurt owocowy 100g.

7,

 

 

Script logo