Jadłospis - Hanulin

od 09.12. do 20.12.2019

DNI TYGODNIA

ŚNIADANIE

II śniadanie

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 9.12

Chleb zwykły 35g, masło 10g,

ser żółty  10g, sałata lodowa 10g. herbata z cytryną i miodem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 Jabłko 20g 

 

Grochówka z kiełbasą i ziemniakami na kości wędzonej 200g ,  pierogi z serem i masłem   250g, woda z cytryną 200g

 

1,3,7,9

Rogal 30g, masło10g, kakao 200g

1,3, 7,

                    

WTOREK         10.12

Pieczywo mieszane 35g, masło 10g pasta z  twarożka z ogórkiem zielonym 10g,

Herbata miętowa lub mleko 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 Banan 20g.

Biały barszcz  z ziemniakami na porcji drobiowej 200g, łazanki z kapustą kiszoną i  kiełbasą 50g, sok Kubuś 200g        

                  

1,3,7,9

Babka majonezowa  20g.   wyrób własny  herbata 200g.

1,3, 7,

  ŚRODA 

 11.12

Chleb zwykły 35g. masło 10g. parówka 10g pomidor 10g  herbata z cytryną i miodem  200g

ALERGENY

1, 7,

 

Gruszka 20g.

Żurek z kiełbasą i ziemniakami na  kości wędzonej  150g,  pulpety w sosie koperkowym 100g. ziemniaki 150g.  herbata owocowa 200g.

 

1,3,7,9

 

 

Płatki kukurydziane z jogurtem nat. 100g.

1,7,

CZWARTEK   12.12

Bułka kanapkowa35g.masło 10g. serkiem waniliowym 10g.

kawa inka z mlekiem 200g.

 

ALERGENY

1, 7,

 

 Mandarynki 20g.

Rosół z makaronem na porcji drobiowej 200g  potrawka z kurczaka z ryżem z sosem śmietankowym 150g    surówka z czerwonej kapusty i jabłka 50g  sok jabłkowy 200g.

 

1,3,7,9

Budyń śmietankowy 150g 

wafle suche 10g

1,,7

   PIĄTEK         13.12

 

Pieczywo mieszane 35g,masło 10g, tuńczyk 10g, papryka czerwona 10g, herbata z cytryną 200g.

ALERGENY

 1, 4, 7,

                                                                           

 

Winogrono 20g

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na kości wieprzowej 200g,  ziemniaki 150g, jajko sadzone 20g, surówka z białej kapusty    z marchewką i porą 50g,  herbata miętowa 200g.

1,7,9,

Wafelki kakaowe 1szt

 sok Kubuś 200g

1,3,7

PONIEDZIAŁEK  16.12

 

Chleb zwykły 35g,masło 10g,dżem nisko słodzony brzoskwiniowy 10g, herbata cytryną i  miodem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

 

 Banan 20g.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na  kości wieprzowej  200g,  kluski kopytka z sosem ziołowym   150g, surówka warzywna (ogórek zielony, pomidor, szczypior,) 50g. sok kiwi 200g,

 

1,3,7,9

Bułka 35g, masło 10g, herbata miętowa 200g

 

1,7,

   WTOREK      17.12

Pieczywo mieszane  35g, masło 10g, serek topiony 10g ogórek zielony 10g. kawa z mlekiem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 Jabłko 20g

Rosół z kaszką manną na porcji drobiowej 150g.

 spagetti po bolońsku 200g.  .sok Kubuś 200g

1,3,9

Ciasto jogurtowe 20g.    

     wyrób własny

herbata owocowa 200g.

1,3,7

 

 

ŚRODA             18.12

Chleb zwykły 35g, masło 10g,

kiełbasa żywiecka 10g, pomidor 20g,  herbata z cytryną i  miodem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 Pomarańcza 20g.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami na kości wieprzowej  200g,

 nagetsy z fileta drobiowego 50g.  ziemniaki 150g. surówka z kapusty pekińskiej , pomidora i ogórka 50g,  sok pomarańczowy  200g

 

1,3,7,9

Kaszka manna z sokiem malinowym 150g. herbata 200g,

1,7,

CZWARTEK       19.12

Bułka kanapkowa 35g. masło 10g. płatki kukurydziane na mleku 150g.

herbata miętowa 200g.

ALERGENY

1, 7,

 Jabłko  20g.

Rosół z makaronem na porcji drobiowej 150g, kasza jęczmienna 150g, pieczeń wieprzowa duszona 50g, surówka z pomidora i ogórka kiszonego 20g, herbata miętowa 200g  

1,9,

Kisiel   owocowy 100g.

chrupki  kukurydziane  20g.

1,7

 

 

PIĄTEK                     20.12

Pieczywo mieszane 35g, masło 10g, jajko gotowane ze szczypiorkiem10g, herbata z miodem i cytryną 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

   Gruszka 20g.

Barszcz czerwony  z uszkami na  kości wieprzowej 200g, ziemniaki 150g ryba w cieście 50g kapusta kiszona gotowana 50g. sok  owocowy 200g.

1,3,7,9

 

 

Pierniki 10g.    jabłko 20g

 

1,3

Script logo