Jadłospis - Hanulin
od 08.04.2024 r. do 19.04.2024 r.
Śniadanie - 9:00 Obiad - 12:00 Podwieczorek - 14:00
DNI TYGODNIA |
ŚNIADANIE |
ll śniadanie |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
||||
PONIEDZIAŁEK 8.04 |
Chleb zwykły 35g.masło 10g. serek łaciaty z ziołami 20g pomidor 20g herbata czarna z cytryną 200g.
|
Mandarynka 20g |
Zupa gulaszowa z ziemniakami na kości wieprzowej 250g, naleśniki z marmoladą 150g. sok Kubuś 200g
|
Ciasto drożdżowe 20g. wyrób własny ,herbata melisa 200g
|
||||
WTOREK 9.04 |
Pieczywo mieszane 35g. masło 10g. ser żółty 20g, ogórek zielony 10g. herbata z miodem 200g
|
Jabłko 20g. |
Rosół z ryżem na porcji drobiowej 250g. Leniwe pierogi z masłem I cukrem 150g. sok malinowy 200g
|
Bułki zwykłe, razowe, wieloziarniste 30g, masło10g, herbata miętowa 200g
|
||||
ŚRODA 10.04
|
Chleb zwykły, masło 10g, pasztet z żurawiną 10g. ogórek kiszony 10g herbata z cytryną 200g.
|
Banan 20g.
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami na kości wieprzowej 250g Bigos (kapusta kiszona, biała, karkówka, boczek wędzony,kiełbasa) 50g ziemniaki 150g sok pomarańczowy 200g
|
Kisiel wiśniowy100g, biszkopty 20g jabłka 20g
|
||||
CZWARTEK 11.04
|
Bułka kanapkowa 35g masło 10g, zupa mleczna z makaronem 150g. herbata owocowa 200g
|
Gruszka 20g
|
Rosół z kaszką manną na porcji drobiowej 250g, sznycel z indyka w sosie serowym 50g ryż biały 150g włoszczyzna w słupki 50g. sok jabłkowy 200g.
|
Chleb zapiekany ze serem i ketchupem 20g wyrób własny, herbata miętowa
|
||||
PIĄTEK 12.04
|
Pieczywo mieszane 35g. masło 10g, pasta z makreli 10g. papryka 10g herbata miętowa 200g.
|
Marchew 20g. |
Zupa jarzynowa z ziemniakami na kości wieprzowej 250g jajko smażone 20g, ziemniaki 150g. surówka z białej kapusty 50g sok kiwi 200g.
|
Wafelek Grzesiek 1szt. Herbata owocowa 100g
|
||||
PONIEDZIAŁEK 15.04 |
Chleb zwykły 35g. masło 10g pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów 20g, herbata lipton z miodem 200g
|
Pomarańcza 20g.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami na kości wieprzowej 250g. makaron świderki z cukrem 150g. sok Kubuś 200g
|
Muffinki wyrób własny herbata miętowa 100g
|
||||
WTOREK 16.04 |
Pieczywo mieszane 35g, masło 10g, ogonówka 20g, sałata lodowa 10g. herbata miętowa 200g.
|
Jabłko 20g
|
Rosół z makaronem na porcji drobiowej250g. Gołąbki zwijane z sosem pomidorowym 50g ziemniaki 150g sok jabłkowy 200g.
|
Rogal 35g, masło 10g. Herbata z owoców leśnych 200g.
|
||||
ŚRODA 17.04
|
Chleb zwykły 35g, masło 10g, serek mój ulubiony z koperkiem 10g. herbata czarna z cytryną 200g.
|
Kiwi 20g. |
Zupa krem z batatów z grzankami na kości wieprzowej 350g. risotto z warzywami 100g (filet drobiowy, ryż biały, warzywa, przyprawy) sok jabłko wiśnia 200g
|
Rurki w czekoladzie 20g herbata malinowa 200g
|
||||
CZWARTEK 18.04
|
Bułka kanapkowa 35g, masło 10g, płatki kukurydziane na mleku 200g. herbata owocowa 200g.
|
Pomidorki koktajlowe 20g,
|
Rosół z lanym ciastem na porcji drobiowej 250g, bitki wieprzowe duszone 50g kasza jęczmienna 150g surówka z ogórka kiszonego 50g woda z cytryną 200g.
|
Galaretka owocowa z bitą śmietaną 100g,
|
||||
PIĄTEK 19.04
|
Pieczywo mieszane 35g, masło 10g, jajecznica ze szczypiorkiem 20g., herbata lipton z cytryną200g.
|
Banan 20g |
Zupa pomidorowa z makaronem na kości wieprzowej 250g. ryba panierowana 50g. ziemniaki puree 200g surówka z kiszonej kapusty 50g sok pomarańczowy 100g
|
Sucharki z dżemem brzoskwiniowym nisko słodzonym 20g herbata miętowa 200g |
- Na prośbę dziecka podawana jest woda mineralna.
- Dla dzieci z nietolerancją pokarmową (stwierdzoną przez lekarza) są podawane zamienniki.
- Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu.