Jadłospis - Hanulin

od 07.12. do 18.12.2020 r.

 

DNI TYGODNIA

ŚNIADANIE

II śniadanie

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

7.12

Chleb zwykły 35g, masło 10g, 

pasta z  twarożka z ogórkiem zielonym 10g,

herbata z cytryną i miodem 200g.

ALERGENY

 1,7,

 

 

 Mandarynka20g.

Pierniczki serca szt

 

 Grochówka z kiełbasą z ziemniakami na kości wędzonej 200g.

 kluski kopytka z sosem ziołowym 150g. surówka warzywna (ogórek kiszony, pomidor, szczypior)20g.  sok kiwi200g,

1,3,7,9 

 

Rogal 30g, masło 10g,

 kakao 200g.

 

1,7,

 

WTOREK 

8.12

Pieczywo mieszane 35g, masło 10g  ser żółty 10g sałata lodowa 10g.

Herbata miętowa lub mleko 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

 Banan 20g.

Rosół z lanym ciastem na porcji drobiowej 200g,

fasolka po bretońsku 50g  ziemniaki 150g. sok Kubuś 200g.

1,3,7,9

 

Babka majonezowa  20g.   wyrób własny                   herbata owocowa  200g.

1,3, 7,

 

  ŚRODA 

 9.12

Chleb zwykły 35g. masło 10g. parówka 10g pomidor 10g 

 herbata z cytryną i miodem  200g

ALERGENY

1, 7,

 

 

Jabłko 20g.

Zupa pomidorowa z ryżem na kości wieprzowej 150g,

 potrawka z kurczaka z ryżem w sosie śmietankowym 150g marchew z groszkiem zasmażana 50g  sok jabłkowy 200g.

1,3,7,9

 

Kisiel   owocowy 100g.

chrupki  kukurydziane  20g.

1,7

 

CZWARTEK  

10.12

Bułka kanapkowa35g.masło 10g. płatki kukurydziane na mleku 150g.

herbata miętowa 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

Gruszka 20g.

Rosół z makaronem na porcji drobiowej 200g

kotlet mielony panierowany 50g ziemniaki 150g, surówka z czerwonej kapusty i jabłka 50g sok pomarańczowy 200g.

1,3,7,9

 

Budyń śmietankowy 150g 

wafle suche 10g

1,,7

 

   PIĄTEK 

11.12

 

Pieczywo mieszane 35g,masło 10g, tuńczyk 10g, papryka czerwona 10g, herbata z cytryną 200g.

ALERGENY

 1, 4, 7,

 

 

 Winogrono 20g

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na kości wieprzowej 200g,  ziemniaki 150g, jajko sadzone 20g, surówka z białej kapusty    z marchewką i porą 50g,  sok truskawkowy 200g.

1,7,9,

 

Wafelki kakaowe 10g

 sok Kubuś 200g

1,3,7,

 

PONIEDZIAŁEK

 14.12

 

Chleb zwykły 35g,masło 10g, dżem nisko słodzony brzoskwiniowy 10g, herbata cytryną i  miodem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

 

Jabłko 20g.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na kości wieprzowej 200g.

leniwe pierogi z masłem 150g sok malinowy  200g.

1,3,7,9

 

Bułka 35g, masło 10g, herbata miętowa 200g

1,7,

 

   WTOREK

15.12

Pieczywo mieszane  35g, masło 10g, serek topiony 10g ogórek zielony 10g. kawa z mlekiem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

 Banan 20g

Zupa koperkowa z ziemniakami na kości wieprzowej  200g,  

spaghetti po bolońsku  350g.  sok cytrynowy 200g

 

1,3,9

 

Ciasto jogurtowe 20g.    

     wyrób własny

herbata owocowa 200g.

1,3,7

 

ŚRODA

16.12

Chleb zwykły 35g, masło 10g,

kiełbasa żywiecka 10g, pomidor 20g,  herbata z cytryną i  miodem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

Mandarynka 20g.

 Rosół z kaszką manną na porcji drobiowej 150g

 filet drobiowy panierowany 50g.  ziemniaki 150g. surówka z kapusty pekińskiej , pomidora i ogórka 50g,  sok cytrynowy  200g

1,3,7,9

 

Kaszka manna z sokiem malinowym 150g. herbata 200g,

1,7,

 

CZWARTEK 

17.12

Bułka kanapkowa 35g. masło 10g. serkiem waniliowym 10g.

kawa inka z mlekiem 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 Jabłko  20g.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 200g, kasza jęczmienna 150g, pieczeń wieprzowa duszona 50g, surówka z ogórka kiszonego 20g,

 sok jabłkowy 200g  

1,9,

 

Płatki kukurydziane z jogurtem nat. 100g.

1,7,

 

PIĄTEK

18.12

Pieczywo mieszane 35g, masło 10g, jajko gotowane ze szczypiorkiem10g, herbata z miodem i cytryną 200g.

ALERGENY

1, 7,

 

 

   Gruszka 20g.

 Barszcz z uszkami  na  kości wieprzowej 200g,

 ryba panierowana 50g  ziemniaki 150g  kapusta kiszona gotowana 50g.   sok  owocowy 200g.

1,3,7,9

 

Ciastka kruche 20g.

jabłko 20g

Herbata miętowa 20g

1,3

 

 

Script logo